Od 1. januara bez zelenog kartona

Bez autora
Nov 29 2011

Vozačima iz Srbije od 1. januara 2012. godine za putovanje u 32 države Evrope neće biti potreban zeleni karton. Za ulazak automobilom u pomenute države biće dovoljna registarska oznaka, odnosno registraciona nalepnica koja se dobija uz nove tablice, prilikom registracije vozila. To će biti dovoljan dokaz o postojanju osiguranja od autoodgovornosti za štete pričinjene trećim licima. Time, od 1. januara naredne godine, prestaje obaveza kontrole postojanja tog osiguranja na granicama EU i Hrvatske. Srbija je 33. članica podsistema registarske oznake. Tekst Multilateralnog sporazuma kojim je Srbija postala deo podsistema registarske oznake objavila je Evropska komisija u Službenom glasniku EU pre sedam dana. Zeleni karton više neće biti potreban za ulazak automobilom u 27 država EU, kao ni prilikom ulaska u Hrvatsku, Švajcarsku, Norvešku, Island i Andoru.

Od 1. januara bez zelenog kartonaOd Nove godine vozačima iz Srbije za putovanje u 32 države Evrope neće biti potreban zeleni karton, dok za put u BiH i Makedoniju i dalje ostaje obavezan.

Vozačima iz Srbije od 1. januara 2012. godine za putovanje u 32 države Evrope neće biti potreban zeleni karton.

Za ulazak automobilom u pomenute države biće dovoljna registarska oznaka, odnosno registraciona nalepnica koja se dobija uz nove tablice, prilikom registracije vozila, navodi se u saopštenju za medije Udruženja osiguravača Srbije.

To će biti dovoljan dokaz o postojanju osiguranja od autoodgovornosti za štete pričinjene trećim licima. Time, od 1. januara naredne godine, prestaje obaveza kontrole postojanja tog osiguranja na granicama EU i Hrvatske, ističe se u saopštenju.

Srbija je 33. članica podsistema registarske oznake. Tekst Multilateralnog sporazuma kojim je Srbija postala deo podsistema registarske oznake objavila je Evropska komisija u Službenom glasniku EU pre sedam dana.

Zeleni karton više neće biti potreban za ulazak automobilom u 27 država EU, kao ni prilikom ulaska u Hrvatsku, Švajcarsku, Norvešku, Island i Andoru.

BiH i Makedonija nisu deo podsistema registarske oznake, tako da će za ulazak u te države zeleni karton i dalje biti potreban.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik